zondag 7 maart 2010

...dit is de allerlaatste keer...

want we zijn onderweg naar huis

Inderdaad het allerlaatste berichtje van deze reis werd voor u geschreven in de luchthaven. Waarom? U zult het wel lezen, daar ga ik van uit

Maandag kwamen we aan in de Argentijnse hoofdstad. Onze laatste busrit was er eentje van amper 6 uur, we vonden het bijna jammer.
Buenos Aires is groot, heel groot,...Je hebt hier verschillende wijken die echt wel keihard verschillend zijn.
Zo heb je de residentiële wijk, sjieke huizen enzo. Je hebt het centrum met de breedste straat van de wereld ( wij telden 9 linkse en evenveel rechtste rijbanen) en dus bijgevolg ook geweldig veel auto´s, je hebt de havenwijk met sjieke verbouwde pakhuizen maar helaas ook met villa miseria´s ( sloppenwijken) en je hebt Boca, een kleurrijke wijk aan de haven waar het beroemde stadium van de Boca Juniors staat ( voor wie voetballeek is, een beetje zoals ons dus, Maradonna speelde hier en werd hier groot...) en waar het, volgens mijn bescheiden mening, meest gefotografeerde straatje ligt: Caminito ( googlen!!!)

Eergisteren zijn we naar het kerkhof gegaan, rare kerels die 2 Belgen? Cementario de Recolleta is het 3de belangrijkste kerkhof ter wereld ( na Genua en Parijs) en dat vooral voor zijn geweldig interessante architectuur. De rijken hier (veelal Italianen) lieten kleine kapels bouwen voor het leven na dit leven en daar kwam veel marmer, ijzerwerk,.. aan te pas. Het duurste praalgraf kostte meer dan 2 miljoen dollar ( ge moet er iets voor over hebben om hier te kunnen liggen he, een gewoon graf vind je hier niet) We liepen maar wat rond te kijken toen iemand ons aansprak, hij bleek historicus te zijn en had al geweldig veel gereisd en .... zijn familiegrafkelder stond ook te blinken tussen al die andere. Maar wat voor ons leuker was, hij gaf ons uitleg ( spontaan) over de graven en zijn symboliek, grappige verhalen over de doden hier.
Allez kortom, onze oortjes gloeiden ;)

Uiteraard is Buenos Aires vooral gekend om zijn tango...dus kon een echte tangoshow niet ontbreken. Op mijn verjaardag zijn we naar een cena-tangoshow gaan kijken. Jawadde, op, onder, naast en tussen en dan nog wat draaien, zwieren en shaken. Dat zijn de basisstappen van de tango, ingewikkeld met andere woorden maar super mooi. Wat nog mooier was, was dat het drinken gratis en dat Tom op het einde de tango met mij wou dansen...wat dan niet zo goed meer ging maar bon ;)

Gisteren zijn we dan naar Plaza Francia gegaan, the place-to-be voor circus en andere rare kwasten. We bezochten ook nog een museum,een vroeger huis van een aristocraat hier en wouw, alleen het tuinhuis was al groot genoeg om met een gezin comfortabel te leven.

En al wandelend, kijkend, taterend,...kwam er een einde aan onze reis

Het officeel afkicken van het reizen zal dan normaal* maandag ingaan
  • Wc papier hoort dan weer in het toilet
  • afval in een vuilbak en dan nog gesorteerd ook
  • geen taxi´s meer maar het oerdegelijk veloke nemen
  • zelf koken in plaats van gaan eten ( hoewel moet dat echt?)

* normaal inderdaad, want we vliegen over Santiago, Chili. We moesten hier 3 uur op voorhand zijn omdat men niet wist welke vluchten er kunnen landen en welke niet. Komt er op neer dat onze oorspronkelijke vlucht gecancelled is en dat we nu ipv om half 8 om half 11 vertrekken. Ik ben nog nooit, ik herhaal, nog nooit zo op tijd geweest (maar de rest van het schema wordt normaal gevolgd)

En dus kunnen we met een gerust gemoed op naar het volgende avontuur...Belgie (het Thermisch broekje zal dan toch van pas komen ze)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten